КНДР оголосила про припинення ядерних і ракетних випробувань.

Відповідну заяву зробив безпосередньо лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

 

 

За словами Кім Чен Ина, у Пхеньяна більше немає необхідності проводити такі випробування, оскільки країна завершила створення ядерної зброї. «Випробування заморожуються з метою забезпечити економічне зростання і мир на Корейському півострові», – цитує його слова південнокорейська інформаційна агенція Yonhap News.

 

Як стало відомо, відповідне рішення центральний комітет правлячої Робітничої партії Північної Кореї ухвалив під час засідання в п'ятницю, 20 квітня.

 

Як повідомляє агенція Yonhap News, з 21 квітня в КНДР будуть припинені ядерні випробування, а також запуск міжконтинентальних балістичних ракет. Окрім того, в країні буде закрито ядерний полігон. Кім Чен Ин підкреслив, що КНДР більше не потребує проведення подальших випробувань. «Ядерний полігон буде закритий, щоб підтвердити наміри Пхеньяна зупинити ядерні випробування», – наголосив північнокорейський лідер.

 

Рішення уряду Північної Кореї привітав президент США Дональд Трамп. На своїй сторінці в Twitter він написав: «Це дуже добрі новини для Північної Кореї і всього світу – великий поступ. З нетерпінням чекаю на наш саміт».

 

Раніше президент Південної Кореї Мун Чже Ін вже повідомляв про готовність КНДР відмовитися від ядерної зброї. При цьому, за словами Муна, Пхеньян не висуває умов, які могли б бути неприйнятними для США, – наприклад, виведення американських військ з Південної Кореї. «В обмін на денуклеаризацію Пхеньян вимагає лише припинення ворожої політики щодо КНДР, а також гарантій безпеки», – заявив південнокорейський президент.

21.04.2018