Пласт збирає 1 млн грн для розвитку осередків на Півдні і Сході.

 

Пласт закликає долучитися до збору 1 млн грн для збільшення кількості волонтерів та осередків у південних та східних областях України. Збір проводиться на відкритій краудфандинговій платформі Велика Ідея.

 

Зібрані кошти пластуни спрямують на створення та розвиток 50 нових осередків, перш за все у тих регіонах, де Пласт є менш чисельним — в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Сумській та Кіровоградській областях. Діяльність у Донецькій та Луганській областях буде більш зосередженою на розвиткові громадянського суспільства, реалізації освітніх і виховних проектів. Частину коштів буде інвестовано в ремонт тренінгового центру в селі Вишнівчик Львівської області.

 

Заклик про підтримку Пласту через збірку у спеціально створеному відео озвучили президент УКУ єпископ Борис Ґудзяк, головний лікар львівського ОХМАДИТу Мар’яна Возниця, співачка та музикантка Дана Винницька, керівник Муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук, координатор Ігор нескорених (Invictus Games) Тарас Ковалик.

 

У 2025 році організація прагне нараховувати 20 тис. пластунів з рівномірним поширенням по всій території України.

 

Сьогодні Пласт є найбільшою молодіжною організацією в Україні і налічує 8000 пластунів у 137 осередках.

 

Як повідомляє прес-служба ЛМР, міський голова Львова Андрій Садовий перерахує на розвиток Пласту одну свою місячну зарплату.

 

12 квітня Пласт відсвяткував 106-ту річницю створення.

19.04.2018