Відтак доля прем'єр-міністра Сапара Ісакова і його кабінету тепер залежить від президента.

 

 

Парламент Киргизії – Жогорку Кенеш – в четвер, 19 квітня, висловив недовіру уряду прем'єр-міністра Сапара Ісакова. Про це повідомляє киргизький інформаційний портал Knews.kg.  На підтримку відповідної ініціативи проголосував 101 депутат, п'ятеро висловилися проти. Загалом парламент Киргизстану налічує 120 депутатів.

 

Ініціативу про висловлення недовіри уряду висунуло понад сорок парламентарів киргизького парламенту, що було достатньо для винесення даного питання на обговорення. У четвер зранку парламентський комітет з конституційного законодавства підтримав цю ініціативу.

 

Уряд на чолі з прем'єр-міністром Ісаковим було призначено наприкінці серпня 2017 року. У вівторок, 17 квітня, парламентська опозиція визнала щорічний звіт уряду незадовільним. Три фракції Жогорку Кенеша – «Республіка - Ата Журт», «Онугуу-Прогрес» і «Ата Мекен» – не прийняли звіт уряду. Представники кабінету міністрів назвали рішення про висловлення недовіри уряду політичним.

 

Тепер доля кабінету залежить від глави держави. Президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков, згідно з конституцією, може або відправити уряд до демісії, або відхилити рішення парламенту і залишити урядовців на посадах.

19.04.2018