Омбудсмен звернулася до РФ з закликом допомогти Володимирові Балуху.

 

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової з проханням забезпечити кваліфікованою медичною допомогою українця Володимира Балуха, ув'язненого Росією за публічне встановлення Державного Прапора України в Криму.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті омбудсмена.

 

"Під час судових засідань адвокати Володимира Балуха звертались із клопотанням про допуск лікарів до нього, втім суд відмовляє у задоволенні клопотання, посилаючись на задовільний стан здоров’я ув’язненого", – йдеться у звереннні.

 

Омбудсмен покликається на інформацію представників Кримської правозахисної групи, котрі наголошують, що Балух, котрий уже майже місяць голодує з протестом проти репресій, потребує якнайшвидшого медичного обстеження, адже стан його здоров’я погіршується з кожним днем. Людмила Денісова також згадала про заяву архієпископа Сімферопольського після відвідин Балуха про те, що в камері до пана Володимира застосовують фізичний і психологічний тиск.

 

Денісова просить перевірити інформацію щодо застосування тиску до Балуха й закликає надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

 

16.04.2018