Російський флот активізувався в Азовському морі після інциденту з "Нордом".

 

Командування антитерористичної операції заявило про активізацію мілітарних суден Росії в акваторії Азовського моря після затримання кримського судна "Норд".

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

 

"Розвідка штабу Антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів берегової охорони Прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря. У цьому ж районі відзначається проведення низки заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями та допоміжними суднами. Ймовірно, основною метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна «Норд»", – зазначили в командуванні.

 

Штаб попередив українців про ймовірні провокації.

 

"Зважаючи на це, штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря, про можливі провокації з боку Російської Федерації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключає підготовку подібних провокацій й в акваторії Чорного моря", – йдеться у повідомленні.

 

16.04.2018