Гройсман розпорядився перевірити законність конкурсу на літійні родовища.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до Генеральної прокуратури України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з проханням перевірити інформацію про передачу без конкурсу великого родовища літію особам, наближеним до керівництва БПП.

 

Про це Гройсман сказав під час засідання уряду, інформує УНІАН.

 

"У засобах масової інформації з'явилося повідомлення про те, що нібито родовища літію були видані наближеним до влади особам без будь-яких конкурсів, без конкуренції. Я вважаю, що поява такої інформації не може залишитися поза увагою. Тому я підписав лист на Генеральну прокуратуру України і Антикорупційну прокуратуру з проханням провести ретельну перевірку, чи дійсно факти, які були викладені в засобах масової інформації, відбулися", – сказав Гройсман. "Якщо так, то має бути жорстка відповідальність. Я вважаю, що такі випадки не мають залишатися поза увагою влади", – сказав голова уряду.

 

Згідно з висновками журналістського розслідування телепроекту Bihus.info, компанія "Петро-Консалтинг" отримала у 2018 році спецдозвіл на розробку Шевченківського родовища літію (Донеччина), уникнувши конкурсу завдяки процедурі "апробації". Компанія нібито "переоцінила" документи на відкрите ще в 1982 році родовище. Вартість запасів родовища, на яке компанія отримала спецдозвіл, оцінюють у понад 2,5 млрд доларів. Цю компанію пов'язують з оточенням нардепа від БПП Ігоря Кононенка і міністра енергетики Ігоря Насалика.

 

12.04.2018