Олександра Агашкова відпустили на поруки двох нардепів.

 

У Львові директора ЛКП «Супутник» Олександра Агашкова, якого звинувачують в отриманні хабара, відпустили на поруки двох народних депутатів – Ірини Подоляк та Ігоря Васюника, передає Дивись.Інфо.

 

Підтримати Олександра Агашкова до Галицького районного суду Львова прийшли кілька десятків громадських активістів, а також депутати Верховної та міської рад.

 

Представники обвинувачення, зокрема прокуратури та поліції, просили суд обрати Олександрові Агашкову запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі понад 70 тис. грн.

 

Захисник же просив суд не встановлювати запобіжного заходу, а якщо це неможливо, то відпустити під особисті зобов’язані або на поруки депутатів та громадських активістів.

 

Захист надав суду документ, що свідчить про угоду кількох депутатів Верховної та міської рад, а також активістів – взяти Олександра Агашкова на поруки. Захист мотивував своє прохання тим, що Агашков зараз перебуває на лікуванні. Суду також було надано підписи понад 700 мешканців на підтримку Агашкова.

 

Заслухваши сторони процесу, суддя вирішив не застосовувати запобіжного заходу у вигляді арешту або застави, а натомість відпустити підозрюваного на поруки народних депутатів Ігоря Васюника та Ірини Подоляк.

 

Як повідомляв Z, у четвер, 5 квітня, в СБУ заявили, що затримали на хабарі представників КМЦ «Супутник». Вони нібито хотіли здати в оренду зал за 10 тис. грн без укладання договору.

11.04.2018