Полторак: Українська армія не звільнятиме Донбасу за "чеченським" сценарієм.

 

Міністр оборони Степан Полторак заявив про те, що Україна шукає політико-дипломатичний вихід із конфлікту на Донбасі, й не відкидає імовірності бойових дій за "чеченським" сценарієм.

 

Про це Полторак сказав у інтерв'ю ґазеті "Урядовий кур'єр".

 

"Найлогічніший з огляду на весь комплекс причин і наслідків, які сформували й підживлюють конфлікт на українському Донбасі, політико-дипломатичний мирний вихід із ситуації. Які засоби формують цей коридор можливостей? На моє переконання, це дотримання мінських домовленостей і наполегливе досягнення рішення про розміщення миротворчої місії ООН на прийнятних для України умовах", – зазначив міністр оборони.

 

"Чітко розумію, що на досягнення цієї мети потрібен час. Але у нас немає альтернативи, крім як одночасно зміцнювати Збройні сили. Причому настільки, щоб вони були готові не лише до оборони, а й до визволення окупованих територій, на що наше військо має право і ніколи його не втрачало", – підкреслив Степан Полторак.

 

Коментуючи схвалений нещодавно закон про реінтеґрацію Донбасу, міністр зазначив, що цей закон "уможливлює ефективне утримання зайнятих нами позицій, не даючи ворогові шансів захоплення нових територій", і "сприяє підготовці до визволення українських земель".

 

"Ми не плануємо проводити широкомасштабні наступальні дії та здійснювати захоплення території так, як це робила Росія в Чечні, знищуючи тисячі мирних жителів. Україна – країна цивілізована й у цивілізований спосіб розв’язуватиме проблему повернення всіх окупованих загарбником територій", – підсумував Полторак.

 

05.04.2018