Польща прокладе швидкісну трасу через Холм до українського кордону.

 

Генеральна дирекція національних доріг і автострад Польщі (GDDKiA) розпочала підготовку до будівництва нової швидкісної дороги, котра проходитиме, зокрема, біля Холма й виходитиме до українського пункту перетину "Ягодин".

 

Про це йдеться в повідомленні про тендер на програмну концепцію дороги S12 від міста Пяскі (трошки східніше від Любліна) до Дорогуська, опублікованому на офіційній сторінці GDDKiA.

 

 

"Вибрані на торгах виконавці опрацюють програмну концепцію для приблизно 75-кілометрової швидкісної дороги, котра йтиме від вузла Пяскі-Схід до кордону з Україною. Замовлення поділили на три частини, котрі охоплюють чотири проектні відрізки, зокрема кільцеву довкола Холма", – йдеться у повідомленні.

 

Польський "автодор" очікує на аналіз і прогноз щодо налагодження руху, геодезичні та картографічні дослідження, геологічно-інженерські, гідрогеологічні, геотехнічні та гідрологічно-гідравлічні напрацювання, котрі, зокрема, дозволять спроектувати найоптимальнішу "підкладку" для дороги. "Виконавці матимуть на то 23 місяці", – поінформували в GDDKiA.

 

Згідно з очікуваннями польської служби, дорога має складатися з двох смуг в обидва боки, на ній планують звести вісім пунктів сервісу (від найпростіших, із паркінґами та "відстійниками", до складніших – із паливними станціями, рестораціями, мотелями).

 

Тим часом "Укравтодор" повідомив, що українська сторона в найближчі роки планує провести реконструкцію швидкісного шосе автомобільної дороги М-07 від Ковеля до КПП "Ягодин".

 

03.04.2018