Центр творчості дітей та юнацтва Галичини можуть закрити через порушення пожежної безпеки.

 

Працівники державної служби з надзвичайних ситуацій перевірили найбільший у Західній Україні Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, що на Погулянці у Львові. Інспектори знайшли безліч порушень пожежної безпеки, передає Zaxid.net.

 

Зокрема, дитячий центр не обладнаний сигналізацією, під сходовою кліткою – технічне приміщення, електромережа не відповідає вимогам безпеки.

 

Востаннє заклад перевіряли у 2014 році – відтоді був мораторій на огляд таких об'єктів. Зараз у центрі навчаються 3600 дітей та працюють 130 гуртків.

 

Чи закриють заклад через такі порушення, вирішуватиме суд. Керівникові ж дитячого центру загрожує штраф від 54 до 180 грн.

 

«Шляхи евакуації були закритими, влаштовувались тимчасові ділянки електромережі, системи протипожежної автоматики несправні. За результатами перевірки керівника даного об'єкту буде притягнуто до адміністративної відповідальності і передані документи в суд щодо призупинки роботи об'єкту», – підсумував начальник управління запобігання надзвичайних ситуацій Юрій Іванишин.

 

Директор центру Олег Кузик зазначив, що в будівлі всі пожежні щитові обладнані вогнегасниками, крім того, в самому приміщенні є п'ять тонн резервуару додаткової води, яку за потреби можна закачати в систему водопостачання.

 

«Ми є заклад, який вже має 35 років, відповідно, виходимо з тих можливостей і ресурсів, які маємо», – додав він.

 

У межах масштабної кампанії з перевірки публічних об'єктів на Львівщині надзвичайники вже навідалися до понад десяти закладів.

02.04.2018