МОЗ звільнило ректорку університету ім. Богомольця.

 

Міністерство охорони здоров'я України видало розпорядження про звільнення ректорки Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової.

 

Про це йдеться у повідомленні МОЗ у Facebook.

 

"На підставі рекомендацій комісії та низки листів Державної аудиторської служби, Державної фінансової інспекції, Державної казначейської служби щодо невиконання НМУ вимог контролюючих органів, МОЗ України прийняло рішення достроково розірвати контракт з Катериною Амосовою", – йдеться у повідомленні.

 

Комісія ухвалила таке рішення 30 березня за підсумками публічного розгляду звіту Амосової. Згідно з висновком комісії, роботу ректорки у 2017 році визнали незадовільною, її звільнять "у зв’язку із невиконанням умов контракту".

 

Датою остаточного звільнення буде 16 квітня.

 

Як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", Амосова в понеділок уранці під час брифінгу підписала належні документи щодо того, що вона ознайомлена з наказом. Теперішня ректорка має намір оскаржувати це рішення в суді.

 

"У статусі відстороненої МОЗ позбавило мене обов'язків. Виникає запитання: чому я повинна ходити на звіти до МОЗ, якщо я не маю обов'язків?" – обурилася вона, коментуючи перебіг комісії.

 

Амосова також зазначила, що річний звіт про виконання умов контракту в 2017-му було своєчасно надано Міністерству охорони здоров'я. Крім того, зобов’язання подавати звіт в усній формі не врегульовано відповідними документами.

 

20 лютого МОЗ відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову та призначило перевірку ВНЗ у зв'язку зі зривом ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія" для понад 200 студентів третього курсу стоматологічного факультету. Після того адміністрація університету організувала кількаденний страйк.

 

02.04.2018