Перший запуск безпілотника «Почты России» закінчився провально.

Дрон не протримався й хвилини в повітрі, а падаючи, ледь не травмував випадкових людей.

 

 

Безпілотний літальний апарат «Почты России» під час першого запуску повинен був доставити вантаж з бурятської столиці Улан-Уде в село Тарбагатай, пролетівши 35 км. Тест проводили в російській Бурятії, оскільки саме ця республіка була обрана для експерименту на інвестиційному форумі в Сочі. За задумом організаторів експерименту, безпілотники мали б використовувати для доставки вантажів вагою від 50 до 300 кг у важкодоступні райони Російської Федерації.

 

У церемонії першого запуску брали участь губернатор Бурятії Олексій Циден і гендиректор «Почты России» Микола Подгузов. «Я дуже радий, що ми сьогодні тут запускаємо цей проект, який повинен стати успішним», – сказав Подгузов перед запуском безпілотника.

 

Під час тестового запуску дрон врізався в стіну будинку і розбився. Його уламки ледь не зачепили людей, котрі стояли біля стіни. Безпілотник відновленню не підлягає. Про це повідомив телеканал «Дождь».

 

Причиною катастрофи тестового вильоту представники «Почты России» називають або сильний вітер, або перешкоди Wi-Fi в зоні польоту, або нештатне відключення електронного обладнання. У прес-службі уряду Бурятії заявили, що хоча експеримент і виявився невдалим, але це «теж результат».

 

Для тестового польоту використовувався шестигвинтовий семикілограмовий безпілотник, випущений російською компанією «Рудрон/Експедитор ЗМ».  

02.04.2018