Охтирку затопило – людей рятують на човнах.

 

У місті Охтирка, що на Сумщині, з підтоплених внаслідок повені приватних домоволодінь евакуювали понад 60 мешканців.

 

Як повідомили в управлінні ДСНС України у Сумській області, 2 квітня приблизно о 01:15 "внаслідок інтенсивного танення снігу" різко підвищився рівень у річці Охтирка. Вода підтопила домоволодіння на одинадцяти вулицях міста. Підйом рівня води становив 40 см, місцями – 80 см.

 

 

Станом на 13:00 рівень води зменшився на 20 см. "З підтоплених будинків евакуйовано 62 особи, з них 22 тимчасово розміщені у місцевих готелях, 3 літні особи госпіталізовані до Охтирської центральної райлікарні, решта людей перебувають у близьких", – поінформували в управлінні ДСНС.

 

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Сумської області, перші повідомлення про повінь стали надходити до чергової частини охтирської поліції відразу після першої години ночі. Зі слів людей, вода піднялася майже на метр.

 

"По тривозі негайно підняли весь особовий склад місцевої поліції. Головним нашим завданням було не допустити в таких складних умовах смерті чи травматизму людей, забезпечити безпечний рух на автодорогах та громадський порядок, при цьому виключивши будь-яку можливість мародерства чи крадіжок", – заявив начальник Охтирського відділення поліції Руслан Кладько.

 

Згідно із повідомленням, працівники поліції на плавзасобах разом із рятувальниками патрулюють вулиці, збирають із підтоплених осель людей, котрі не змогли самостійно покинути район лиха.

 

02.04.2018