Гарна погода на свята

 

 

Нинішнє похолодання до максимальних +4°C є настільки різким, наскільки буде й недовготривалим – уже в ніч проти вівторка вгорі над нами все так круто зміниться, що завтра вдень матимемо +15. Увесь Страсний тиждень синоптики заповідають теплим, хоч і хмарним. А на Великдень вийде сонечко і повітря прогріється до +19°C – +20°C.

 

 

Від завтра на Галичину чекає стрімке потепління. У вівторок денна температура повітря становитиме +15°C, а вже у середу +18°C – +19°C. Небом, щоправда, ходитимуть хмари й дощитиме. Втім у суботу, на коли гідрометеостанції прогнозують легке позимніння – до +12°C – вже сяятиме сонце і наступного дня, на сам Великдень, стоятиме тепла ясна погода. Обливаний понеділок цьогоріч сприятиме дотриманню всіх народних традицій без шкоди для здоров’я – на цей день синоптики одностайно обіцяють +20°C і без жодних атмосферних опадів.

 

Прогноз від InMeteo (ventusky.com)

 

Втім, із вівторка, 10 квітня, температура трохи впаде й аж до 18 квітня не підніматиметься вище +13°C – +14°C. А 19 квітня взагалі опуститься до +10°C і знову почне підніматися хіба 24 квітня – на кілька днів 25, 26 квітня встановиться +15°C, а далі знову +12°C – +13°C.

 

У травень ввійдемо при температурі повітря від +10°C до +15°C. Такий проноз синоптиків дещо засмучує, адже нам так бракує вже справжнього весняного тепла. Тішить хіба те, що довгострокові прогнози часом кардинально відрізняються від того, що на нас чекає у реальності, як то гарно довів березень – щоправда, у бік з позначкою мінус.

 

 

02.04.2018