Розпочинається фестиваль «Французька весна в Україні».

 

Вже сьогодні, 2 квітня, у Львові розпочинається 15-й фестиваль «Французька весна в Україні», інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Це правда, що у Львові дуже багато культурних заходів – і немає жодного дня, аби не відбувся якийсь фестиваль, концерт, цікава виставка або конференція. Окрім цього всього, Львів – це місто, яке дуже шанується і яке дуже любить французьку культуру. Це ми бачимо завдяки численним студентам, які приходять вивчати французьку мову в "Альянс Франсез", а також ознайомитися з французькою культурою і відчувати цю різницю. Це свого роду невеличке вікно в Париж. Оскільки перший контакт з культурою – це зазвичай мова, її музичність через пісні, фільми, а також крихітку історії, через живопис і артистів. Франція також присутня в області завдяки численним обмінам – насамперед це можуть бути обміни студентські, наприклад, в Університеті імені Івана Франка та "Політехніці"», – розповів Ніколя Фасіно, директор ГО «Альянс Франсез» у Львові.

 

Спільні франко-українські проекти знайдуть своє продовження у художніх виставках, фотопроектах, муралах, концертах. Численні французькі гості «Французької весни» будуть діалогувати з українськими митцями, глядачами, слухачами як через творчість на сценах чи у галерейних залах, так і безпосередньо під час зустрічей та обмінів думками. Серед давноочікуваних гостей варто зазначити братів Давіда та Стефана Фоенкіносів, які приїдуть презентувати новий фільм, та українське видання перекладеної двома десятками мов книги «Ніжність». Квітень житиме у ритмі «Французької весни».

 

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

 

З нагоди початку фестивалю сьогодні, 2 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Під час зустрічі сторони обговорили культурні проекти міста та його оспівпрацю з ЄБРР.

 

Фестиваль "Французька весна" також приймають Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Одеса, Рівне та Харків.

02.04.2018