Ватажка "тітушків", причетного до вбивства Веремія, взяли під арешт.

 

Дарницький суд Києва, у котрому відбулося підготовче засідання у справі щодо викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року, задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання одному з фіґурантів справи Юрію Крисіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

 

Про це повідомляє "Громадське"

 

Крисіна взяли під варту до 29 травня без права виходу під заставу. 

 

Прокуратура назвала чотири основні підстави для обрання такого запобіжного заходу: продовження злочинної діяльності, вплив на інших учасників процесу, перешкоджання слідчим діям шляхом ухилення від судів та можливий ризик втечі.

 

"Суд врахував і продовження злочинної діяльності, яка встановлена рішенням суду, і тиск на учасників кримінального провадження. І ті факти перешкоджання кримінального провадження, які встановлені, зокрема факти ухилення від суду і в цьому кримінальному провадженні, і в двох інших", – прокоментував начальник відділу департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.

 

Крисін є фіґурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія вночі на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві.

 

Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті – серед учасників нападу видно Крисіна. Ватажок "тітушків" визнав свою провину в побитті Веремія, однак наполягає на тому, що він не завдавав смертельних поранень В'ячеславу.

 

За цей час Крисін став фіґурантом інших справ, зокрема справи про напад на автозаправну станцію "Народна АЗС" у Києві в районі аеропорту "Жуляни" 5 травня 2016 року.

 

Крисін уникав участі в судових засіданнях. Одного разу він переховувався в лікарні у дитячому відділенні. 

 

Прокурор заявив, що у Крисіна є правоохоронці-покровителі.

 

 

30.03.2018