Російська влада висилає з країни 60 американських дипломатів.

Окрім того, буде закрито Генеральне консульство США в Санкт-Петербурзі.

 

 

Про такі кроки Кремля у відповідь на дипломатичні санкції з боку Сполучених Штатів повідомив у четвер, 29 березня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. «У ці хвилини посла США в Росії Джона Гантсмана запрошено в наше міністерство, де мій заступник Сергій Рябков викладає йому зміст заходів у відповідь щодо США. Вони передбачають висилання аналогічної кількості дипломатів і наше рішення відкликати згоду на функціонування Генерального консульства в Санкт-Петербурзі», – цитує слова шефа російського зовнішньополітичного відомства інформаційний портал Газета.Ру.

 

Американським дипломатам приписано залишити територію Росії до 5 квітня. Персонами нон ґрата оголошено 58 американських дипломатів в Москві й два працівники американського Генконсульства в Єкатеринбурзі. Щодо Генконсульства США в Санкт-Петербурзі, то йому наказано припинити роботу через два дні.

 

Лавров додав, що Москва відповість дзеркально всім країнам, які вигнали російських дипломатів. Взаємні висилання дипломатів відбуваються на тлі скандалу навколо отруєння у Великій Британії колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Лондон покладає відповідальність за цей злочин на Росію. Москва наполягає на своїй невинуватості, вказуючи при цьому на відсутність конкретних доказів проти Росії.

 

У конфлікті між Великою Британією і Росією десятки країн стали на бік Лондона. На початку тижня 26 держав в знак солідарності з Об’єднаним Королівством вислали загалом понад 140 російських дипломатів. Тільки США оголосили про видворення 60 російських дипломатів і закриття російського генконсульства в Сіетлі.

30.03.2018