Щонайменше 68 осіб загинуло внаслідок пожежі в поліційній дільниці.

Більшість загиблих – в’язні  ізолятора тимчасового утримання.

 

 

Пожежа спалахнула в ізоляторі тимчасового утримання поліційної дільниці в місті Валенсія, що за 150 кілометрів від столиці Венесуели Каракаса. Представники правоохоронців стверджують, що причиною пожежі став самопідпал.

 

За даними неурядової організації Una Ventana a la Libertad («Вікно на свободу»), яка відстежує умови утримання в тюрмах, один з ув'язнених заволодів зброєю і вистрілив в ногу поліціянту. Згодом після цього в камерах ув’язнені підпалили матраци, щоб вирватися на волю, і вогонь стрімко поширився приміщенням.

 

Щоб витягнути людей з палаючої будівлі, рятувальникам довелося ламати стіни. Деякі з бранців згоріли заживо, інші вчаділи в диму.

 

Коли стало відомо про пожежу, до дільниці збіглися родичі арештантів. Вони намагалися прорватися в охоплену полум’ям будівлю, щоб допомогти з порятунком ув'язнених. Проте поліція не пускала їх до будівлі. Коли ж у представників правоохоронці полетіло каміння, то ті відповіли сльозогінним газом.

 

Більшість зі 68-и загиблих – ув'язнені, однак також загинули дві жінки, котрі відвідували арештантів. Про це повідомила інформаційна агенція Reuters з покликом на слова головного прокурора штату Карабобо Тарека Сааба (Tarek Saab). Він запевнив, що розслідування розпочнеться негайно.

 

Зараз ситуація під контролем, стверджує генеральний секретар уряду штату Карабобо Хесус Сантандер (Jesús Santander). У Карабобо оголошено жалобу.

29.03.2018