Порошенко переклав на ВР відповідальність за е-декларування активістів.

 

Президент України Петро Порошенко виступає за ухвалення Верховною Радою закону про скасування електронного декларування для громадських організацій.

 

Про це аґенції "Укрінформ" повідомили в прес-службі голови держави, коментуючи заяву європейського комісара з питань європейської політики сусідства Йоганнес Гана про недотримання Україною своїх зобов'язань у контексті "деклараційного" закону.

 

"Петро Порошенко наполягає, що Верховна Рада і всі її фракції без винятку нарешті мають почути аргументацію громадянського суспільства, наших партнерів, глави держави та ухвалити відповідальне рішення про скасування електронного декларування. Законопроект про це поданий Президентом ще влітку минулого року. Президент, зі свого боку, оперативно підпише закон", – зазначили у прес-службі.

 

В АП запевнили: "Голова держави ще раз наголошує, що запровадження електронного декларування для активістів, ухвалене минулого року, було помилкою. Вона не безповоротна, її можна виправити – і слід це зробити".

 

У середу європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган нагримав на українську владу через те, що вона не виконала свого зобов'язання про скасування електронного декларування для антикорупційних громадських організацій.

 

"Першого квітня вичерпується термін для подачі майнових декларацій громадськими активістами. Українська влада не дотрималася своїх зобов’язань. Відмова скасувати поширення цього зобов'язання, запровадженого для державних службовців, також на громадських активістів суперечить європейським аспіраціям України. Це також суперечить наполегливим рекомендаціям, наданим міжнародними партнерами України, зокрема ЄС (зокрема у контексті моніторингу дотримання Україною зобов'язань щодо візової лібералізації), Венеційською комісією та ОБСЄ/БДІПЛ", – обурився Ган.

 

28.03.2018