Руслан Марцінків вимагає в Міністерства освіти гроші на ЗНО.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обурений, що на забезпечення пунктів тестування ЗНО кошти йдуть виняково з міського бюджету, без жодних дотацій від Міністерства освіти. Про це він заявив сьогодні, 27 березня, під час оперативної наради, передає Курс.

 

Про забезпечення пунктів тестування ЗНО доповіла заступниця директора департаменту освіти та науки Наталія Микула.

 

Відтак цьогоріч місто має забезпечити проведення ЗНО для 4774 учасників. 

 

«Це ми маємо підготувати 300 аудиторій, 20 пунктів тестування. Це при тому, що наших учнів, з Івано-Франківська, зареєструвалося всього 1055»,  розповіла Наталія Микула.

 

Вона зазначила, що таке доручення отримали від Регіонального центру оцінювання якості освіти, і грошей з обласного чи державного бюджету на організацію ЗНО не передбачено.

 

«Я вважаю, що це верх цинізму і міністр освіти давно мала піти у відставку за ці реформи та експерименти над дітьми. Якщо вони думають, що ми будемо мовчати, то ми не будемо мовчати», – прокоментував Руслан Марцінків.

 

Міський голова додав, що райони, звідки діти складатимуть ЗНО в Івано-Франківську, отримають від міста рахунки.

 

«Ще одна новинка ЗНО-2018  аудіювання з іноземної мови. Для цього місто закупило 125 ноутбуків та динаміків. Міністри придумали  громада фінансує, держава на свої вигадки поки що не дала ні копійки. Але діти не повинні відчувати труднощів, для них ЗНО – й так величезне випробування. Я ще раз повторюсь: нам такі новації потрібні тільки з фінансуванням! Хай пані міністрова з трибуни не розказує потім, які вони молодці, що «провернули» такі чудові реформи»,  написав Руслан Марцінків на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

Як повідомляв Z, Руслан Марцінків скликає освітян і медиків Івано-Франківська на мітинг проти політики уряду та через заборгованість за субвенціями з державного бюджету.

27.03.2018