Руслан Марцінків підбурює медиків та освітян на протест.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків оголосив про загальноміський мітинг медиків та освітян, що відбудеться 27 березня о 14-й год. Про це політик повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Сьогодні мав нараду з медиками та освітянами щодо недостатнього фінансування галузей державною субвенцією. Погодилися з тим, що єдина можливість вплинути на ситуацію та достукатись до уряду – загальноміський мітинг.

 

Працівники медицини та освіти вирішили 27 березня о 14:00 годині зібратися на площі біля адмінбудинку. Акція відбудеться таким чином, аби не зашкодити освітньому та лікувальному процесу в місті. Для початку створимо робочу групу, що опрацює всі деталі і сформує резолюції, з якою колегіально звернуться до державної влади. Зараз є розуміння серед працівників, що зарплатні на увесь рік не вистачить і це велика проблема. Якщо зараз цього ще не відчутно, то вже наприкінці літа можемо зіткнутись з дефіцитом. Якщо держава делегує на місця свої реформи, то нехай буде добра забезпечити належне фінансування», – написав Руслан Марцінків.

 

За попередніми підрахунками, у державній субвенції на зарплатню івано-франківським медикам та освітянам не вистачає понад 150 млн грн, ідеться на сайті міськвиконкому.

 

Щодо недофінансування цих галузей Івано-Франківська міська рада зверталася до Кабінету Міністрів. В уряді відповіли, що таким є держбюджет–2018.

19.03.2018