У Годину Землі вимкнуть підсвітку на 6 великих будівлях міста.

 

Містян закликають завтра, 24 березня, долучитися до Всесвітньої години Землі. У Львові з цієї нагоди вимкнуть підсвітку Ратуші, вежі на Високому Замку та кількох великих церков, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації о 20:30 на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети.

 

«Ми закликаємо, аби кожен долучився у свій спосіб, як зможе: чи впродовж тижня взяв участь в одному з заходів чи вимкнув світло. У Львові з 20:30 до 21:30 шість великих об’єктів, які завжди підсвічуються, згаснуть. Мова йде про Ратушу, Собор Юра, вежу на Високому Замку, а також три великі церкви – костел Івана Хрестителя, церква Миколая і Катедра.

 

Також я звертаюсь і закликаю кожного зробити невеличкий крок: вимкнути освітлення в офісі, квартирі чи іншій локації. Питання стоїть не в тому, зробити це чи не зробити, питання стоїть у тому, що воно нам дасть. А насправді воно дає нам змогу зберегти ресурси, а також показати – у нас є розуміння, що природу потрібно берегти», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

 

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, що повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети й об'єднати їх для розв’язання цих проблем.

 

Година Землі щороку спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему – боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, збереження рік та лісів, «зелений» спосіб життя тощо.

 

Година Землі була започаткована в Сіднеї 2007 року, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже понад 50 млн людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009-му та 2010 роках Година Землі охопила понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. Минулий 2017 рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 187 країнах. Україна підтримує кампанію 10-й рік поспіль. У 2017 році до Години Землі приєдналися понад 50 міст і містечок України.

 

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у понад ста країнах за підтримки більш ніж 5 млн людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою. Цього можна досягти шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів, зменшення рівня забрудненості довкілля та марнотратного споживання.

23.03.2018