Великодній ярмарок запрацює з 4-го квітня.

 

Сьогодні, 23 березня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення «Про організацію та проведення Великоднього ярмарку на просп. Свободи», інформує прес-служба ЛМР.

 

Ярмарок триватиме з 4 квітня до 13 травня на проспекті Свободи (від Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької до пам’ятника Т. Шевченку). Відвідати його можна буде з 11-ої до 22 години у будні дні та з 10-ої до 23 години – у вихідні та святкові.

 

«Ми проводили відкритий конкурс. Була одна пропозиція ТзОВ "Львівські ярмарки". Вони представили всі свої напрацювання: буде проводитися багато соціальних заходів, буде Великодній сніданок. У страсний тиждень не буде проводитись продаж слабоалкогольних напоїв та м’ясних страв», – доповіла директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

 

Також напередодні Великодня дитячі клуби Львова традиційно проводять писанкарську школу, де діти можуть навчитися різних технік творення власних писанок. Заняття в школі писанкарства безкоштовні, потрібно лише мати зі собою необхідні для виготовлення писанок матеріали.

 

Значна увага приділятиметься вивченню регіональних орнаментів, навчання супроводжуватиметься розповідями про звичаї і традиції святкування Великодня.

 

Діти можуть спробувати також виготовити писанки у стилі декупаж, квілінгу, з бісеру, розпис писанок з дерева, розмальовування писанок кольоровими крейдами, а також створити дерево-топіарій з писанок.

 

З розкладом майстерок можна ознайомитися тут.

 

Окрім того, у Львові 31 березня відбудеться фестиваль «Яскрава писанка». Він проходитиме у кінотеатрі «Сокіл» (вул. Володимира Великого, 14а). Організатор фестивалю – УДЮМК Франківського району та дитячі клуби м. Львова.

23.03.2018