Савченко пригрозила голодуванням.

 

Народний депутат Надія Савченко оголосила про початок голодування у Шевченківському суді міста Києва під час розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

 

Таку заяву Савченко зробила під час свого виступу, інформує УНІАН.

 

 

"Я виходжу на голодування з сьогоднішнього дня", – заявила вона.

 

"Зброя вивозилася від ворога з ціллю вивчення її. Затримання незаконне. Не на місті злочину, якого в принципі не було", – додала Савченко.

 

Сторона обвинувачення просить взяти Савченко під варту без альтернативи внесення застави.

 

Зокрема, прокурори обґрунтували це клопотання тяжкістю інкримінованих злочинів і тим, що прокуратура має докази, що Савченко за попередньою змовою з групою осіб планувала скоїти теракти з метою знищити керівництво держави із застосуванням зброї та боєприпасів, заздалегідь привезених із тимчасово окупованих територій.

 

На думку обвинувачення, на свободі Савченко може спробувати реалізувати злочинні наміри, адже має зв'язки з керівництвом терористичних організацій на окупованих територіях, або може втекти за кордон чи на окуповані території. Також є ризик, що вона спробує знищити, сховати, спотворити докази своєї вини.

 

На початку судового засідання головуючий у справі суддя Євген Сидоров дозволив Надії покинути бокс для затриманих. Таким чином суд задовольнив клопотання захисників Савченко і дозволив їй сісти поруч із адвокатами за стіл.

 

23.03.2018