Міськрада купить на умовах лізингу 150 великих автобусів.

 

Депутати Львівської міськради ухвалили рішення про надання ЛК АТП №1 дозволу на закупівлю рухомого складу на умовах фінансового лізингу. За відповідне рішення проголосували 46 міських обранців, передає Leopolis.news.

 

Згідно з проектом ухвали, комунальний перевізник «АТП №1» отримав дозвіл на закупівлю 150 автобусів пасажиромісткістю не менше 100 осіб на умовах фінансового лізингу.

 

Термін поставки рухомого складу визначено до кінця року. Термін фінансового лізингу – 36 місяців від дати, визначеної договором. Зазначається, що вартість предмета лізингу – 800 млн гривень при відсотковій ставці не більше 18% річних.

 

«Закупівля автобусів на умовах фінансового лізингу дасть можливість оперативно поповнити комунальний парк рухомого складу новими транспортними засобами у кількості, необхідній для задоволення потреби», – йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення.

 

Іншим своїм рішенням сесія ЛМР підтримала «Програму закупівлі рухомого складу (автобусів) на умовах фінансового лізингу». Метою програми є поліпшення якості пасажирських транспортних перевезень у Львові, оновлення рухомого складу, покращення екології міста за рахунок росту екологічних стандартів автобусного транспорту та збільшення пасажиромісткості громадського транспорту.

 

Програмою передбачається у термін до 2020 року збільшити кількість громадського транспорту, що виходить на маршрути міста, на 100 штук – з 630 до 730 одиниць рухомого складу. Водночас за два роки планують зменшити кількість маршруток на 260 одиниць – з 410 до 150. Натомість має зрости число великих автобусів – з 90 до 340 штук. Також програма передбачає, що до 2020 року у Львові щодня курсуватиме 120 трамваїв та 120 тролейсбусів.

22.03.2018