У МЗС запевняють, що Угорщина не зможе заблокувати двосторонні відносини Україна-НАТО.

 

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють сумнів, що Угорщина може заблокувати розвиток двосторонніх відносин Україна-НАТО.

 

Про це сказала речниця МЗС Мар'яна Беца у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Я не думаю, що Угорщина може заблокувати на рівні НАТО двосторонні відносини... Дуже шкода, що перед виборами в Угорщині передвиборна риторика перемагає над тими двосторонніми відносинами і тими позитивними їхніми складовими", – зазначила спікер МЗС.

 

Пані Беца також додала, що українська сторона відкрита до діалогу.

 

"Це свідомі політичні маніпуляції та відверте перекручування реальності. Нам шкода, тому що ми конструктивно налаштовані на діалог із будь-яких питань... Ми постійно намагаємося взаємодіяти з нашими угорськими колегами і через посольство, і на різних міжнародних майданчиках", – пояснила речниця МЗС України.

 

Мар'яна Беца, зокрема, вважає, що Угорщина не має підстав критикувати намір розташувати у Береговому батальйон українських військ.

 

"Розміщення тих чи інших батальйонів українських військових на території суверенної держави – це особиста справа цієї держави і суверенне право цієї держави. Звичайно, нас турбують постійні останнім часом провокації на території Закарпаття", – зазначила дипломат.

 

Напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про те, що офіційний Будапешт намагатиметься заблокувати саміт Україна-НАТО у відповідь на впровадження в Україні нового мовного законодавства в освітній сфері. Сіярто також обурився спробами передислокувати до Берегового частину підрозділів 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади.

 

21.03.2018