Савченко визнала, що провадила розмови про вибух у ВР та замах на перших осіб.

 

Народний депутат Надія Савченко заявила, що її хотіли "ліквідувати", а вона планувала "провокацію", а не теракт.

 

Про це Надія розповіла на прес-конференції у вівторок у будівлі Верховної Ради, повідомляє "Радіо Свобода".

 

Вона стверджує, що тричі отримувала попередження про наявність наказу на її "фізичну ліквідацію від Адміністрації президента". Зі слів Савченко, після цього вона вирішила наблизити до себе людей, котрі мали на меті її "ліквідацію".

 

"Після того, як на мене вийшли люди з окупованих територій із бажанням допомогти Україні організувати повстання на окупованій території, у той самий період до мене прийшов об’єкт А, якому було поставлено завдання моєї ліквідації", – сказала вона. Імені цієї людини Савченко не назвала.

 

Як заявила депутат, вона намагалася "закрутити ситуацію так, щоб можна було створити в майбутньому політичну провокацію". "Я почала створювати сюрреалізм, який полягав у тому, що я пропонувала всі можливі і неможливі операції… як можна ліквідувати верхівку влади", – стверджує Савченко. Вона додала, що її "провокація вдалася" і "це ще не кінець".

 

Надія Савченко також спробувала пояснити, яким чином влада хотіла використати її для провокації – організації так званого держперевороту: різні люди провокували її, пропонуючи взяти участь у схемі відсторонення від управління країною чинної влади.

 

"Об'єкт А запропонував з'їздити на день народження Турчинова, де збирається вся політична верхівка і дуже пишно, у такий складний час для України, святкувала свої чергові свята. Ми розробляли і розставляли схеми: де можна, як можна, якими методами можна ліквідувати верхівку влади. Все це об'єкт А постійно записував на апаратуру при ньому – так званий "глухий телефон", – цитує Надію видання DT.ua.

 

З її слів, це були далеко не єдині ідеї фізично ліквідувати верхівку української влади. "Я навіть дізналася інші ідеї. У парламенті від колег, коли я жартувала на цю тему: "А чи не вдарити б сюди гранатою?" Колеги порадили краще в фільтрову систему запустити газу і зробити газову камеру. І такі моменти теж розроблялися", – заявила Савченко.

 

20.03.2018