Вирок знаменитому терористові «Шакалу» залишено без змін.

Щодо нього залишаються чинними відразу три пожиттєві ув’язнення.

 

 

Апеляційний суд в Парижі в четвер, 15 березня, підтвердив довічний вирок міжнародному терористові Іллічу Раміресові Санчесу, також відомому як «Карлос» і «Шакал». Про це повідомило французьке видання Le Point.

 

Таким чином, підтверджений оголошений рік тому вердикт суду першої інстанції. Вирок стосується відповідальності 68-річного венесуельця за вибух гранати в торговельній галереї на бульварі Сен-Жермен у французькій столиці у вересні 1974 року. В результаті тієї атаки загинули двоє і було поранено понад 30 осіб.

 

Санчес вже більш як 20 років перебуває у французькій в'язниці. Щодо нього ухвалено відразу три довічних вердикти за різні теракти. Він, зокрема, брав участь у захопленні заручників, включно з міністрами, в штаб-квартирі ОПЕК у Відні в грудні 1975 року.

 

Ілліч Рамірес Санчес – один з найвідоміших лівоекстремістських терористів в світі 1970-1980-х років. Низку нападів він здійснював у співпраці з угрупованням Народний фронт звільнення Палестини. Терориста заарештували 1994 року в Судані, після чого він був екстрадований до Франції.

16.03.2018