МВФ заблокував проект Президента про виведений капітал.

 

Адміністрація Президента відклала внесення до Верховної Ради законопроекту щодо запровадження податку на виведений капітал у зв’язку з позицією Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних партнерів.

 

Про це повідомив заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків на своїй сторінці у Facebook.

 

"Звертаюсь до всіх активістів та прихильників ПнВК (податку на виведений капітал, — Z). Нам потрібна допомога у переконанні МВФ та інших міжнародних партнерів, а також тих інвесторів та транснаціональних корпорацій у важливості запровадження ПнВК. Ми не програли цього бою, ми лише вимушені взяти паузу, адже у поточній ситуації роль МВФ у проведенні реформ дуже важлива", — зазначив Шимків.

 

З його слів, останні два місяці фахівці та юристи працювали над текстом законопроекту — й після узгодження всіх моментів потрібно було почати "діалог з МВФ".

 

"МВФ взяв паузу на вивчення законопроекту, та спочатку позитивно відреагував на готовність скорочувати державний бюджет як компенсатор запровадження ПнВК протягом перших років (нам давно треба це зробити, бо видатки зростають швидше від доходів). Паралельно тривали розмови із асоціаціями, членами яких є міжнародні транснаціональні корпорації, частина з яких активно виступає проти ПнВК", — розповів заступник голови АП.

 

Він поінформував, що на початку березня всі роботи завершилися і на 7 березня було заплановане офіційне внесення законопроекту до Верховної Ради, проте напередодні надійшов "жорсткий лист від МВФ".

 

14.03.2018