Містян запрошують на Міжнародний фестиваль камерної та органної музики.

 

Із 15 до 29 березня 2018 року триватиме Міжнародний фестиваль камерної та органної музики у Львові. Особливим гостем заходу буде відомий органіст з Австрії – Йоганн Труммер, передає InLviv.

 

Участь у фестивалі візьмуть також відомі майстри органа: Бернар Струбер (Франція), Ґедимін Ґрубба (Польща), Станіслав Калінін (Україна, Харків), а також органіст і диригент Юрій Бервецький (Україна, Львів), сопрано Ірина Ключковська (Україна, Івано-Франківськ) та інші.

 

Ініціатором фестивалю є Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка. Фестиваль відбудеться за підтримки Львівської міської ради, управління культури департаменту розвитку та Львівського органного залу.

 

Першим концертом фестивалю стане виступ Йоганна Труммера – відомого органіста та пропагандиста органної музики з Австрії. Він народився на початку Другої світової війни в австрійському місті Грац. З ранніх років Йоганн був змушений працювати на будівництві, щоб допомогти своїй родині, але у 10 років дивом був зарахований до семінарії, а згодом закінчив університет по класу теології та музикознавства, потім опанував орган та клавесин. З 1966 року викладає музику й орган та виступає по всьому світу. Вже 37 років служить священиком у Катедральному соборі Граца. Труммер входить до складу журі багатьох органних конкурсів. Він є автором великої кількості наукових праць у сфері літургійної музики та членом правління Міжнародної організації Баха (Лейпціг).

 

У програмі від Йоганна Труммера 15 березня прозвучать твори Йоганна Себастьяна Баха, Яна Ван Любліна, Джозефа Фрідріха Доппельбауера та Франца Шмідта.

 

16 березня в Органному залі Львова відбудеться органний майстер-клас Йоганна Труммера, 22 березня виступатиме органіст Бернар Струбер з Франції, 28 березня – Ґедимін Ґрубба з Польщі.

 

29 березня містян запрошують на «Ніч з органом» від Станіслава Калініна.

 

Квитки можна придбати у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00, а також онлайн. Доступний і абонемент на всі події фестивалю.

13.03.2018