На полігоні Широкий Лан унаслідок пожежі загинув військовик.

 

На 235-му загальновійськовому полігоні у Миколаївській області внаслідок пожежі у наметовому таборі загинув військовослужбовець.

 

Про це повідомляє прес-служба командування Сухопутних військ Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook.

 

Згідно з попереднім висновком, пожежа спалахнула через порушення правил безпеки під час користування піччю в нічний час – згорів один намет.

 

Особовий склад добового нагляду помітив займання намету близько четвертої години ночі. "Військовослужбовці негайно вжили заходів щодо евакуації особового складу та гасіння пожежі. Під час пожежі один військовослужбовець загинув, сім отримали опіки різного ступеня", – поінформували в бригаді.

 

За фактом пожежі та загибелі військовослужбовця призначено службове розслідування. На місце виїхав командувач Сухопутних військ ЗС України.

 

Як уточнив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, намет зайнявся "через необережне поводження одного з військовослужбовців з паливно-мастильними матеріалами в наметовому містечку". В наметі у той момент перебувало 15 солдатів.

 

Також прокуратура відкрила провадження "за фактом недбалого ставлення військових осіб до служби, які проігнорували забезпечення належних умов проживання військовослужбовців", – напередодні солдати зчинили галас через болото на полігоні.

 

13.03.2018