Помер Олесь Терещенко.

 

У понеділок увечері, 12 березня, після виснажливої боротьби з онкологічним захворюванням помер відомий український журналіст і ведучий Олесь Терещенко.

 

Про це йдеться у повідомленні суспільного мовника "UA:Перший". Терещенко працював на телеканалі з 2009 року, був обличчям "Першого".

 

 

"Олесь боровся з онкологічним захворюванням, проходив курси хіміотерапії і, попри складну недугу, не втрачав оптимізму та віри, що зовсім скоро повернеться на екрани з програмою "Про головне", – прокоментували на телеканалі.

 

Команда "Суспільного" висловила співчуття родині, друзям та рідним Терещенка.

 

Олесь Терещенко народився 9 січня 1975 року в Донецьку. В шкільні роки відвідував школу журналістики Донецького університету. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

 

Український журналіст Дмитро Лиховій згадує, що Терещенко, попри те, що був "східняком", розмовляв у Києві українською мовою. "На першому курсі журфаку нас з Олесем дехто плутав. Худі, високі, вухаті, схожі чуприни. Україномовні. При тому, що він з Донецька. Хороший був хлопець і телеведучий, справжній професіонал", – пригадав Дмитро.

 

У 1997 році Олесь Терещеко у складі нової команди програми "Післямова" на телеканалі "1+1" створив "Телевізійну службу новин".

 

"Ми працювали в парі з Олесем Терещенком кілька років: він вів нічний випуск новин, а я був випусковим. Найважчі для української тележурналістики роки всевладдя темників. Впертий, принциповий, вимогливий до себе та інших, дуже товариський. Українець з Донецька. Здавалося, що хвороба відступила і ти житимеш. Але вчора Олеся не стало. Дякую, що ти був", – написав Вахтанг Кіпіані.

 

13.03.2018