Меркель обурена, що в "Мінську" не виконали навіть першого пункту.

 

Канцлер Німеччини Анґела Меркель вважає передчасним починати розмови про зняття санкцій із Росії, поки вона не піде на значимі кроки у виконанні "мінських угод".

 

Про це Меркель заявила на брифінґу в понеділок перед підписанням коаліційної угоди між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом і Соціал-демократичною партією Німеччини, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Було б правильним, якби ми спочатку мали пару кроків, а потім говорили б про питання санкцій. Але це мають бути дійсно якісно важливі кроки", – сказала пані Меркель, уточнивши, що чекає таких кроків від обох сторін – від Росії і від України.

 

Меркель назвала як важливий крок розміщення місії "блакитних шоломів" на Донбасі. Також висловила надію на те, що це питання, яке розглядають в ООН місяцями, буде вирішено.

 

Вона з прикрістю констатувала, що на Донбасі, як і раніше, не вдається дійти до дійсно стабільного перемир'я, тобто немає 100-відсоткового виконання навіть першого пункту "мінських угод".

 

Меркель висловила сподівання на те, що справа заворушиться після виборів у Росії "і ми зможемо по-справжньому запустити процес і просунутися в якісному плані".

 

12.03.2018