Московський патріархат позбавив священика парафії через молитви за армію.

 

У Запоріжжі священика Московського патріархату Ігоря Савву позбавили парафії через українську позицію. Отець Ігор, зокрема, молився за перемогу Збройних сил України та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кіріла.

 

Про це повідомляє ТСН.ua.

 

"Якщо на Україну напали, то це зло, і Церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювали до нас претензії, до мене особисто", – заявив священик.

 

В УПЦ МП застерігали панотця, а 11 березня поставили до відома, що служити у храмі він більше не буде. Для того, аби "звільнити" священика, довелося залучити молодиків.

 

У храмі тепер правитиме інший батюшка. Частина парафії заявила, що шукатиме інше місце для молитов, бо підтримує позицію священика.

 

Протоієрей Ігор Савва не має наміру повертатися на місце, звідки його вигнали. Про це він написав у Facebook, відповідаючи на питання своїх френдів.

 

"Ви знаєте, цей процес так давно йде, що зараз я відчуваю тільки полегшення і повертатися зовсім немає бажання. Але про припинення служіння, звичайно, не йдеться", – зазначив він.

 

Священик зізнався, що "вперше за багато років відчув себе людиною".

 

Нагадаємо, на початку січня в Запоріжжі вже спалахнув церковний скандал через позицію УПЦ МП – батюшки відмовилися відспівувати трагічно загиблого маленького хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті.

 

12.03.2018