Рубана заарештували на два місяці.

 

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимирові Рубану, затриманому напередодні на КПВВ з арсеналом зброї, у вигляді арешту терміном на два місяці.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Рубан відмовився коментувати журналістам рішення суду.

 

Перед цим, коментуючи звинувачення правоохоронців, Володимир Рубан ствердив, що не знав про наявність зброї в автомобілі.

 

Він повідомив, що операція була спланована офіцером із позивним "Кедр". "Про наявність зброї я не знав... Вони були всі в змові, тому що слідча група виїхала на це місце для мого затримання ще 5 березня. Це була організована операція", – сказав Рубан.

 

Згідно з його свідченнями, він мав перевезти "товар на той бік і звідти забрати, зі слів "Кедра", меблі, що я і зробив". "Я виконував роль водія. Автомашина, на якій я їхав, належить старшому офіцеру "Кедр", він її придбав у Донецькій області і розпоряджався нею. Я її отримав лише для перетину кордону", – пояснив лідер "Офіцерського корпусу".

 

Рубан нагадав, що він не має пропуску для переходу на непідконтрольну Україні територію, проте, з його слів, перетинав лінію розмежування багаторазово для обміну полонених – понад 140 разів. "У мене є досвід складних операцій, складних переходів", – розповів підозрюваний.

 

Володимира Рубана затримали 8 березня на пункті перетину "Зайцеве" з арсеналом зброї – він віз зброю з окупованої території на підконтрольну урядові частину України. Генеральний прокурор Юрій Луценко, коментуючи подію, зазначив, що це "не випадкове затримання", а також запевнив, що "ніяких звільнень не буде". Рубану пред'явили підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 (підготовка терористичного акту), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України.

 

09.03.2018