Адвокати Януковича надали суду копію ще одного звернення до Путіна.

 

Оболонський суд Києва залучив до матеріалів справи про державну зраду Віктора Януковича копію дотепер невідомого звернення до президента РФ Владіміра Путіна, котре нібито писалося 1 березня 2014 року. В цьому зверненні Янукович начебто пропонував провести двосторонні консультації та розглянути питання щодо можливості використання миротворчої місії за участю підрозділів ЗС РФ для "відновлення конституційного ладу" в Україні.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

У зверненні йшлося про те, що Янукович пропонував провести двосторонні консультації на підставі договору про дружбу і співробітництво між Україною та РФ 1997 року, обговорити становище в Україні та "можливості використання окремих підрозділів Збройних сил РФ, дислокованих в Україні, з метою відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності та захисту населення України від свавілля, насильства, відкритого терору і переслідування за політичними ознаками".

 

Екс-президент пропонував російській стороні обговорити можливості до "тимчасового виконання окремих миротворчих функцій, у тому числі поліцейської, допомоги з евакуації та надання гуманітарної допомоги населенню, допомоги в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення надання міжнародній спільноті достовірної інформації про ситуацію в Україні".

 

Намагаючись підтвердити достовірність дотепер невідомого документа, захисники Януковича надали копію адвокатського запиту до МЗС РФ від 19 грудня 2017 року щодо того, чи надходило до міністерства таке звернення Януковича. 29 грудня 2017 року вони отримали відповідь, що таке звернення було.

 

Прокурор Максим Крим зазначив, що обвинувачення не заперечує проти залучення цього документа до справи. При цім він наголосив, що адвокати мають надати суду переконливу інформацію про джерело отримання цього звернення. Він також звернув увагу на те, що відповідь МЗС РФ підписана в. о. директора структурного підрозділу і на ній немає печатки. Згідно з процесуальними нормами, оцінку цим документам має надати суд у нарадчій кімнаті під час підготовки та ухвалення рішення у справі.

 

Нагадаємо, нещодавно Віктор Янукович змінив інтерпретацію свого звернення до Путіна: на недавній прес-конференції в Москві екс-голова Партії регіонів сказав, що просив Путіна не вводити війська, а надати миротворчу місію.

 

06.03.2018