Катерину Амосову відсторонили ще на 2 тижні.

 

Міністерство охорони здоров'я знову відсторонило ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову, інформує прес-служба Міністерства.

 

Зважаючи на значний обсяг документів, МОЗ України вирішило продовжити роботу комісії з перевірки належного забезпечення проведення для студентів НМУ ім. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 1. Стоматологія» ще на два тижні – до 23 березня.

 

«На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов'язків. Обов'язки ректора виконуватиме перший проректор Ярослав Цехмістр, одне з основних завдань якого – забезпечити проведення ліцензійних іспитів "Крок" в НМУ», – зазначили в МОЗ.

 

У зв'язку зі зривом 20 лютого 2018 року в НМУ ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 1. Стоматологія» для понад 200 студентів третього курсу стоматологічного факультету, МОЗ України створило комісію для перевірки всіх обставин справи.

 

Водночас Міністерство подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про зупинення дії пункту наказу МОЗ щодо відсторонення Амосової з посади ректора НМУ. Наголошується, що ця ухвала є тимчасовим заходом, а не остаточним рішенням по суті справи.

 

20 лютого МОЗ своїм наказом відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову та призначило перевірку ВНЗ.

06.03.2018