У Політехніці відкрили лабораторію програми "Інтернет речей".

 

Сьогодні, 5 березня, в Національному університеті «Львівська політехніка» відкрили лабораторію при однойменній бакалаврській програмі «Інтернет речей», що ІТ Кластер спільно з ІТ-компаніями Львова запустив ще у 2016 році, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Лабораторія програми Інтернет речей/Internet of things стане унікальною платформою для конструювання студентами розумних приладів, експериментів із хардварною частиною власних проектів і винаходів. Тут облаштують 14 робочих місць із найсучаснішим обладнанням для вивчення студентами таких предметів, як «Мікроконтролери», «Сенсори і виконавчі механізми», «Електроніка і цифрова схемотехніка».

 

«Великий ажіотаж і все більше охочих навчатися за цією спеціальністю. Минулого року на ІТ-спеціальності до нас вступило майже тисячу студентів. Я сподіваюся, що ІТ-галузь, ІТ-бізнес отримають велику кількість хороших фахівців», – розповів Дмитро Федасюк, проректор з наукової роботи НУ «Львівська політехніка», під час відкриття Лабораторії програми Інтернет речей.

 

За словами Степана Веселовського, СЕО Львівського ІТ Кластеру, в перспективі на програмі ІоТ планують також облаштувати другу лабораторію, призначену для виробництва розумних пристроїв, починаючи з їхнього проектування і завершуючи готовими прототипами – наприклад, деталями, надрукованими за допомогою 3D-принтера, чи розробленої власної плати.

 

Лабораторія ІоТ з’явилася завдяки ІТ-компаніям, які є учасниками Львівського ІТ Кластеру. 16 компаній профінансували купівлю техніки, приладів, обладнання та ремонт приміщення для лабораторії. Серед них: PlVision, SoftServe, Ciklum, Cypress, N-iX, Eleks, Sombra, KindGeek, Vakoms, V.I.Tech, Lohika, GlobalLogic, Intellias, Conscensia, Perfectial, Vector Software.

05.03.2018