Яйця з газом

 

Новини з-за поребрика – то так гейби китайські вісті епохи хунвейбінів. «В гимназии Красноярска пригрозили смертью школьнику, испортившему портрет Путина». Хлопчик тільки й всього, що написав на його мармизі «Навальний», а потім те саме на дверях туалету. За це його завгосп з прибиральницями ледь не прибили: «Учителя уйдут, я тебя убью сейчас».

 

А по школах Рашки педагоги змушують дітей співати пісню «Дядя Вова, мы с тобой»:

 

Двадцать первый век настал, шар земной от войн устал

Населенье шара гегемон достал

В Евросоюзе мненья нет, Ближний Восток стонет от бед

За океаном лишен власти президент.

 

Нам от северных морей, вдаль до южных рубежей

От Курильских островов, до Балтийских берегов

На Земле сей был бы мир, но если главный командир

Позовет в последний бой, дядя Вова, мы с тобой!

 

Та цього мало, плани в них вражаючі:

 

Не достанется гряда самураям никогда,

Грудью встанем за столицу янтаря

Севастополь наш и Крым для потомков сохраним,

В гавань Родины Аляску возвратим!

 

Подумати тільки! Сибір вилюднів, Далекий Схід заселяють китайці, женяться з тамтешніми дівками («А шо што кітаєц? Нє пйот, нє бйот, каждий дєнь ...») і стають русскімі гражданамі. Цілі міста вимирають, а новітні хунвейбіни будуть рости з претензіями на Аляску.

 

Але на наших теренах теж вар'ятів досить. Видно, забракло їх у Києві, то приперлися якісь повстанці чи підсранці серед зими з Тячева і вже другого дня почали просити в киян кальсони і теплі шкарпетки, бо примерзли їм дупи. Так їм той гімпічмент засвербів у яйцях, що не годні ся полапати.

 

А інші вар'яти, вже київські, несуть їм пиріжки і термоси.

 

Що в тих термосах – не пишеться. Але виджу, що тячівські підсранці задоволені.

 

З тривогою чекав підсранців з Пацикова. Бо, як вповідають легенди Майдану, ту можна на ґлянц ся вбрати і взути, а як пофортунит, то і яку пані-цьоцю в апартаментах легонько пригріти.

 

Але не дочекався, бо розігнали.

 

Зате втішила мене блага вість зі Стокгольма. Ну, і наша Юльця відразу зворохобилася і вирішила цю перемогу приписати собі. Мовляв, якби «контракти не були підписані, то Україна зараз би нічого не виграла». Бо там таки було вписано штраф за недопрокачані обсяги газу.

 

Тобто спочатку ВОНА підписує дурнуватий контракт, а тепер тішиться, що його анульовано. Тоді постає питання: а чому ВОНА не організувала сама цей позов до Стокгольма? Що її стримувало? Подавши його, вона б зараз із побляклої пави перетворилася на павича з офігенним хвостом, кожну пір'їнку якого б квапилися поцілувати спритні журналісти.

 

Але там ще одна цікава річ. «Трибунал відмовився переглядати транзитні тарифи, оскільки заявка на перегляд, подана ще у 2009 році, не відповідала процесуальним вимогам». Тобто Юльця навмисно подала її з помилкою?

 

Ну, Юльця мене не дивує. Дивують ідіоти, які не можуть втямити, чому почалася акція «прикрути газ», якщо ми незалежні від російського газу і не купуємо його вже понад два роки. Ідіоти розганяють фейк, що це все брехня і що ми таки від російського газу залежні, а влада нам бреше. А інші ідіоти підхоплюють це лайно і розносять далі.

 

Насправді Україна залежна лише від тиску газу в магістральних газопроводах, якими постачається газ у Європу. «Якщо тиск падає, то доводиться використовувати більше газу для турбін на компресорних станціях, щоб забезпечити транзит», – так пояснюють фахівці.

 

Але думка фахівців ідіотів не цікавить. Їх цікавить чергова зрада.

 

Тому-то зрадофіли й підхопили в дружньому пориві свіжу маячню: яйця та й яйця. І головне ж – народ ведеться, що дурний, і дурне постить. А той пройда, який закинув побрехеньку, що наші яйця дорожчі, аніж в Америці, тішиться.

 

То факт, що в Європі та Америці можна купити деякі продукти дуже дешево. Але це зазвичай коли термін їхній закінчується, або два вихідних попереду чи якась акція. Скажімо, у Відні Billa в суботу дає 25% знижки на спиртні напої. Благодать!

 

Якось я в Нью-Йорку натрапив на розпродаж іспанських вин по одному баксу.

 

Але свіжі яйця в Америці не є дешевшими за наші і ніколи не були. Там один пампух коштує долар.

 

І що це за питання: ціна яєць в Америці? Та хоч в Таїланді чи в Сомалі. Бо є яйця і ЯЙЦЯ. В Америці це – grade AA, grade A, grade B, jumbo, extra large, large, medium, small і т. д.

 

Ціна яєць ніколи не буває стабільною ніде. Яка ціна яєць в Україні? Це доволі широкий спектр, який містить в собі розмір яйця, його колір, пору року, торгову мережу, різновид контейнера чи пакування, марку фірми («Курочка Ряба», «Золоті яєчка», «Яйця козацькі», «Яйця ювілейні», «Яйця національно свідомих курей (кошерні)», «Яйця, освячені попом Онуфрієм», «Яйця офігенні», «Яйця Правого сектору»).

 

Але найбільше мене здивувала інфантильність наших журналістів, які запитували Президента про якісь безглузді речі. Геть неважливі. Одна така питає: «Как так получается, что в стране все плохо, а у вас все хорошо? Это не мой вопрос, его когда-то задал Mustafa Nayyem экс-президенту Виктору Януковичу. Так скажите пожалуйста, как быть президентом-олигархом в стране, где люди близки к гуманитарной катастрофе? Не чувствуете ли вы свое ценностное несоответствие этой должности?»

 

Тобто вона мимовільно порівняла Порошенка з Яником? І це при здоровому глузді?

 

І доки можна нарікати на те, що в «стране все плохо»? Кажіть про себе. Вам особисто погано? Вам рота замикають? Недоїдаєте? Зубожіли? По смітниках порпаєтеся?

 

А може, ваші гонорари менші за платню шахтаря? Не вірю.

 

А от у мене все добре. І з кожним роком все краще.

 

Жодної гуманітарної катастрофи не бачу, але що її роздмухують кремлівські боти, то це правда. Їм же ж головне якомога більше збити рейтинг Порошенка.

 

І вже геть не можу втямити українців, які оселилися в ситій Європі і не менш ситій Америці, а волають про зубожіння на Батьківщині і закликають до імпічменту. Це вже на голову не налазить. Ви або трухани вдягніть, або хрестика зніміть.

 

 

04.03.2018