Контактна група повідомила про початок повного перемир'я із 5 березня.

 

Тристороння контактна група виступила в п'ятницю із заявою, в якій вимагає негайного припинення вогню на Донбасі. Згідно з домовленістю, підтриманою також ватажками рухів "ДНР" і "ЛНР", від початку доби 5 березня на Донбасі має запанувати повний "режим тиші".

 

Заяву представників ТКГ і ОРДЛО опубліковано на офіційному сайті ОБСЄ.

 

"Тристороння контактна група за участі представників окремих районів Донецької і Луганської областей, визнаючи позитивний вплив відданості сторін до режиму припинення вогню, проголошеної 20 грудня 2017 року, наголошує на важливості забезпечення миру та спокою для населення у зоні конфлікту у Східній Україні", – ідеться у заяві учасників мінських переговорів.

 

ТКГ спільно з представниками ОРДЛО підтверджує "повну прихильність до всеосяжного, стійкого і необмеженого припинення вогню", починаючи з 00:01 5 березня 2018 року (за київським часом).

 

Сторони "наголошують на важливості прийняття та дотримання належних наказів про припинення вогню; вжиття ефективних заходів на випадок порушення режиму припинення вогню; відмову від застосування вогню, у тому числі вогню у відповідь; уникання наступальних дій і розвідувальних операцій; суворої заборони, зокрема, ведення вогню як у напрямку заселених територій, так і з їхнього боку, розміщення і використання важких озброєнь у заселених територіях та на їхніх околицях, а також зумисного обстрілу цивільної інфраструктури, включаючи школи, садки, лікарні та громадські місця".

 

ТКГ також закликає засвідчити вірність повному виконанню мінських домовленостей.

 

03.03.2018