Міносвіти рекомендувало припинити навчання до 7 березня.

 

Міністерство освіти і науки України рекомендувало всім закладам вищої освіти та всім іншим закладам освіти, котрі перебувають у сфері управління місцевих органів самоврядування, призупинити роботу з 2 до 7 березня включно.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці МОН.

 

 

Міносвіти пішло на таке рішення з огляду на рішення кризового комітету при Міністерства енергетики та вугільної промисловості, котрий прийняв рішення про настання кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації у період з 2 березня до 6 березня 2018 року, і, зокрема, рекомендував призупинити роботу закладів освіти.

 

"Головам обласних державних адміністрацій та голові КМДА: зупинити роботу дошкільних закладів, шкіл та вищих навчальних закладів на період кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації", – йдеться у протоколі.

 

Міністерство освіти надіслало листа з відповідним змістом у реґіони, і звернуло увагу, що "безпосереднє рішення про призупинення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії". "Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти", – прокоментували в МОНі.

 

Відомство Лілії Гриневич пояснило, що видовження періоду, протягом якого рекомендовано призупинити навчання на один день, пов’язане з тим, що у випадку виходу учнів та студентів 7 березня на навчання вони змушені будуть перебувати в недостатньо прогрітих приміщеннях.

 

02.03.2018