Ватажка "тітушків" приведуть до суду примусово.

 

Апеляційний суд Києва дав доручення примусово спровадити до суду ватажка "тітушків" Юрія Крисіна, котрий брав участь у нападі на журналіста В'ячеслава Веремія на вулиці Володимирівській в Києві 19 лютого 2014 року під час штурму Майдану.

 

У четвер Крисін злегковажив із засідання суду. Розгляд скарги на вирок "тітушкові", засудженому умовно за причетність до вбивства, перенесли на 19 березня, повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Клопотання прокурора задовольнити, застосувати до обвинуваченого Крисіна Юрія Валерійовича… привід в судове засідання на 19 березня 2018 року на 14.00 в приміщення Апеляційного суду міста Києва", – зачитав головуючий у справі суддя Микола Ященко.

 

Виконання ухвали про примусовий привід Крисіна на засідання суд поклав на Головне управління Нацполіції у Києві. Суд виходив із того, що участь обвинуваченого у розгляді скарги є обов’язковою. А також Крисін не надав інформації про свою хворобу, через яку він просив перенести засідання.

 

Раніше суддя Ященко поінформував, що о 10:15 на його ім’я поштою надійшла телефонограма з проханням перенести розгляд скарги на вирок нападникові на іншу дату "у зв’язку з хворобою Крисіна".

 

Прокурор у справі просив суд при розгляді справи звернути увагу, що неявка на суд – це мотив щодо ухилення.

 

"Перше – це те, що не було надано доказів про хворобу. Друге – неявка на суд можлива тільки через серйозну хворобу, а не через обстеження, яке проходить Крисін. Тому я прошу суд звернути увагу на ці докази при розгляді апеляції", – арґументував прокурор Олексій Донський, згідно з повідомленням "Громадського".

 

Раніше, 26 лютого, активісти та учасники ініціативи "Небайдужі" прийшли у дитяче відділення Інституту серця у Києві, де, як з'ясувалось, перебуває учасник озброєного нападу на журналіста В’ячеслава Веремія – Юрій Крисін. Учасник банди заявив журналістам, що "не ховається від судів та буде присутнім на засіданні 1 березня", а свою присутність на дитячих ліжках пояснив тим, що "як спортсмен, хоче перевірити своє серце".

 

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала керівництво Інституту серця у Києві пояснити, за якою причиною на лікуванні перебуває Юрій Крисін, якого звинувачують у важкому злочині.

 

01.03.2018