Причиною пожежі в офісі Товариства угорців був вибух.

 

Керівник Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді Йосип Борто розповів, що причиною пожежі в офісі був не підпал, а вибух саморобного пристрою.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

"Невідомий підійшов до нашого офісу із сумкою, із сумки дістав вибуховий пристрій, поклав на підвіконня й пішов. Через 7 хвилин відбувся потужний вибух – вогонь перейшов у всі приміщення. На 80% все всередині знищено: меблі, оргтехніка і частково документи. Офіс недієздатний, зараз виносимо те, що можна ще. Я прибув на місце події після повідомлення через 10 хвилин. Тут, крім пожежників, були керівники СБУ і поліції. Почали розслідування, знайшли осколки вибухового пристрою. Встановлено, що це за пристрій. Саморобний, між іншим", – розповів Борто.

 

З його слів, відеокамери, встановлені на офісі, а також на Генконсульстві Угорщини неподалік, зафіксували особу, яка встановила вибуховий пристрій. Наразі проводять слідчі дії.

 

"На жаль, це не перша акція. Така ж спроба підпалити офіс була 4 лютого. Провокаційні акції на Закарпатті проти угорців були минулого року в травні у Берегівському та Виноградівському районах, у жовтні – на Верецькому перевалі", – додав Борто.

 

На об’єкті не було посиленої охорони, хоча після першої спроби підпалу 4 лютого кількість патрулювань у цій частині міста було збільшено.

 

Тимчасово офіс Товариства угорської культури Закарпаття кілька місяців працюватиме в іншому приміщенні. Штат офісу – близько 15 осіб.

 

27.02.2018