Після реконструкції на ТЕС підключили до мережі блок №10.

 

На Бурштинській ТЕС протягом року реконструювали блок №10. Вартість робіт становила 1,1 млрд грн. Тепер його підключили до мережі, інформує прес-служба ДТЕК.

 

«Упродовж року за час реконструкції виконано повузлову заміну агрегатів і оновлено системи енергоблоку, що значно покращило його виробничі характеристики, а рівень викидів знижено до європейських норм завдяки встановленню нового електрофільтра. Блок №10 відпрацював 72 години в тестовому режимі. Наразі на об’єкті проходить фінальний етап пусконалагоджувальних робіт.

 

Особливістю та прецедентом в Україні в реконструкції енергоблоку став демонтаж старого барабана із збереженням його цілісності. На його заміну встановлений новий барабан. Складність операції полягала  в розмірах устаткування – власний ремонтний підрядник "Галременерго" опустив та підняв на висоту 41 м обладнання вагою 130 тонн та довжиною 22,5 м», – ідеться в повідомленні.

 

За результатами проведених ремонтних робіт і технічного переоснащення збільшено потужність енергоблоку з 195 МВт до 210 МВт, продовжено термін служби обладнання на 15 років і підвищено його техніко-економічні показники. Це дозволить блоку ефективно працювати з параметрами, які будуть необхідні в умовах роботи з енергосистемою країн Європи – ENTSO-E.

 

Завдяки заміні електрофільтру для очищення газів викиди твердих речовин в атмосферу зменшилися до 50 мг/м³, що відповідає українським та європейським стандартам. 

 

Енергоблок №10 було введено в експлуатацію в серпні 1969 року і він працював в енергосистемі 47 років. Окремі елементи обладнання повністю відпрацювали свій ресурс і потребували повної заміни.

21.02.2018