У середу Порошенка допитають у суді над Януковичем.

 

Президент України Петро Порошенко у середу, 21 лютого, свідчитиме в суді у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Наразі під‘їзд до Оболонського суду Києва перекрила поліція. На вході в будівлю суду встановили рамки металошукачів.

 

Засідання суду планувалося на 10:00.

 

Сам Порошенко 18 лютого заявив, що він згоден узяти участь у судовому засіданні з розгляду кримінального впровадження за обвинуваченням Януковича у держзраді.

 

"Зло має бути покаране. І тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить. Але це – справа кожного з нас", – сказав Порошенко.

 

Окрім Порошенка, суд 21 лютого допитає і постійного представника України при ООН Володимира Єльченка. Це будуть останні свідки, допитані у рамках розгляду цієї справи з боку обвинувачення.

 

Оболонський суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича. Згідно з даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.5 ст.27, ч.3 ст.110 (сприяння в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч.5 ст.27, ч.3 ст.437 (сприяння у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

 

21.02.2018