Турецькі військовики обстріляли загони сирійських проурядових сил.

Обстріл відбувся у рамках реалізації військами Туреччини операції «Оливкова гілка» в районі Афріна.

 

 

Турецька армія у вівторок, 20 лютого, завдала артилерійського удару по сирійських проурядових ополченцях, які прибули до Афріна для підтримки курдських «Загонів народної самооборони» (YPG). Як повідомили незалежно один від одного турецька інформаційна аґенція Anadolu і сирійське державне інформаційне агентство SANA, внаслідок обстрілу сирійські сили відступили на 10 км від центру Афріна.

 

Напередодні з'явилися повідомлення, що Дамаск уклав угоду з YPG і до Афріна для підтримки курдських загонів незабаром увійдуть формування, лояльні до сирійської урядової армії. У той же час представник YPG в інтерв'ю арабському телеканалу «Аль-Джазіра» заявив, що насправді угоди з Дамаском про допомогу курдам в Афріні не було. «Угоди немає, є тільки наш заклик до сирійських військ увійти і захистити кордони», – сказав він.

 

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоґлу попередив, що якщо загони сил режиму Башара Асада увійдуть до Афріна з метою підтримки YPG, то турецька влада прирівняє їх до терористів. Анкара вже місяць провадить широкомасштабну військову операцію «Оливкова гілка» проти формувань YPG, які вона вважає терористичними.

20.02.2018