У міськраді заявили про спроби вкрасти бронзову міні-скульптуру Кобзаря на проспекті Свободи.

 

Міні-макет пам’ятника Тарасові Шевченку, нещодавно встановлений у Львові на проспекті Свободи, намагалися зірвати – повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, інформує прес-служба ЛМР.

 

Міні-макет пам’ятника, а саме скульптура Шевченка, була сильно розхитана, каже Андрій Зозуля. Для недопущення викрадення частини макету підрядна організація сьогодні ввечері проведе роботи з підсилення кріплення.

 

«Міні-макет пам’ятника Тарасові Шевченку, а саме скульптура Кобзаря, була сильно розхитана. Очевидно, її намагалися зірвати. Для недопущення викрадення частини міні-макету зараз на площі патрулює "Муніципальна варта". Підрядна організація, яка встановлювала міні-макет, зафіксувала скульптуру, а вже ввечері проведе роботи з підсилення кріплення», – розповів Андрій Зозуля.

 

Як повідомляв Z, у Львові 12 лютого відкрили відтворений пам’ятник Тарасові Шевченку в міні-макеті для незрячих. Вартість бронзового макету пам’ятника – 200 тис. грн. Виготовили його скульптори брати Сухорські – Володимир і Андрій на замовлення Галицької районної адміністрації.

 

Це третій міні-макет у Львові, який виготовили для людей з важкими порушеннями зору. Першою у міні-макеті для незрячих було відтворену львівську Ратушу. Минулого року відкрили міні-макет собору Св. Юра.

20.02.2018