Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відкрили його бронзовий макет.

 

Ще один, вже третій, об’єкт міста став доступним для незрячих. Сьогодні, 12 лютого, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відкрили макет – зменшену копію пам’ятника, інформує прес-служба ЛМР.

 

На макеті розміщена табличка з текстом шрифтом Брайля. Бронзову міні-копію виготовили в рамках проведення реконструкції площі.

 

Вартість макету пам’ятника Т. Шевченкові – 200 тис. грн. Скульптори – брати Сухорські – Володимир і Андрій, які робили основний пам’ятник та стелу. Форму виливали на скульптурній фабриці. Матеріал – бронза.

 

«Першим ми зробити макет Ратуші. Дуже багато гостей нашого міста, незрячі, особливо діти, мають приємність відчути, що таке Ратуша. Наступним ми відкрили макет Собору св. Юра. Сьогодні ми відкриваємо макет одного з перших пам’ятників в Україні для незрячих, бо можна підійти, відчути саму структуру, атмосферу. Що далі? Ми довго думали, на чому зупинятись. Одним зі символів нашого міста є наша Опера. Так само, як торік ми почали процес модернізації площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку, тут вже є можливість для людей з особливими потребами нормально під’їхати, так само ми хочемо зробити реконструкцію площі перед Оперним, бо фонтан, який там є, себе вже вичерпав. Давно розроблений проект фонтану, де вода буде йти з землі, той самий принцип, який ми маємо на пл. Митній. Думаю, до цього відкриття було би також дуже корисно зробити і сам макет нашої Опери для незрячих, для дітей», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

 

У міськраді додали, що площа перед пам’ятником викладена рельєфною плиткою, завдяки якій незрячі можуть відчитати певну інформацію для себе: про перепони чи напрямок руху. Також на площі встановлено три пандуси.

12.02.2018