Колишні "беркутівці" пікетували суд.

 

Близько сотні поліціянтів полку поліції особливого призначення влаштували акцію протесту під будівлею Шевченківського суду Києва.

 

Про це повідомляє «Громадське».

 

Поліцейські з першої роти київського полку поліції прийшли під будівлю суду, вишикувалися і мовчки стояли декілька хвилин. Після цього вони розвернулися й пішли.

 

«Ми прийшли для того, аби висловити свій протест проти рішення суду, який відпустив з-під варти особу, яка стріляла у нашого колегу», — сказав командир першої роти Олександр Огнєвий.

 

На зауваження кореспондента, що поліцейські не можуть бути політично заангажованими, командир роти сказав, що не вбачає у цій акції політичної складової. Також поліцейські заявили, що вважають доцільним проводити таку акцію в четверті роковини розстрілу Героїв Небесної сотні.

 

Нагадаємо, полк поліції особливого призначення був створений на базі розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут».

 

17 лютого суд відпустив на поруки депутатів добровольця батальйону «Донбас» з позивним «Брест» Олександра Федорченка, який 15 лютого стріляв біля Солом’янського райсуду Києва.

 

19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшла скарга, що Національна гвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Кабмін скасувати охорону судів поліцією і Національною гвардією.

 

Речник МВС Артем Шевченко додав, що створення спеціальної служби судової охорони «неприпустимо затягнулося».

 

Вища рада правосуддя заявила про тиск на судову владу з боку глави МВС Арсена Авакова, який вимагав обрати «справедливе рішення» у справі Федорченка.

 

20.02.2018