Порошенко вважає, що російська агресія почалася в останні дні Майдану.

 

Президент України Петро Порошенко вважає, що російська агресія та підготовка до анексії Криму почалися у день розстрілів на Інститутській та втечі Віктора Януковича.

 

Про це голова держави сказав під час зустрічі з групою архітекторів щодо проекту "Меморіалу героїв Небесної сотні – Музею Майдану", повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"В даному випадку я точно виступаю не як президент і не просто як громадянин, а як людина, яка була на Майдані з першого до останнього дня. І ми не ховалися, не тікали з Майдану, і в найважчі часи ми були там, де небезпечно: і в Маріїнському парку – 18 [лютого], і біля палаючого Будинку профспілок у ніч із 18 на 19 [лютого], і на Грушевського. Я не бачу в цьому (присутності на Майдані, – Z) нічого екстраординарного: це місце, де мав бути кожен справжній українець. Багато подій сталося після цього. В першу чергу – російська агресія, яку вони розпочали в день нашої перемоги на Майдані. 20 [лютого] було перше голосування, 20-го втік Янукович і 20-го вони почали підготовку до незаконної агресії та анексії Криму", – заявив Порошенко.

 

Президент зазначив, що 27 лютого був у Сімферополі, "щоб показати порожній будинок Верховної Ради Криму, де ніхто не голосував ні за який референдум – всі сценарії, всі ці рішення писалися у Москві".

 

"Сьогодні перед пам'яттю героїв Небесної сотні ми обіцяємо, що Україна буде об'єднана, й об'єднана Україна звільнить кожен клаптик української землі як на сході, так і в Криму", – запевнив Порошенко.

 

Він наголосив, що про це треба пам'ятати, бо "кожен герой Небесної сотні, кожен із 2448 військовослужбовців ЗСУ, інших силових підрозділів, і кожен з понад 7 тисяч цивільних українців, які віддали своє життя в час російської агресії", вмирали за те, щоб Україна була об'єднана і щоб Україна відбулася.

 

20.02.2018